Erdőkövesd

Kezdőlap > További cikkek

Programajánló: Júniusi Kavalkád a Bory-várban

Ideje: 2013. június 30. vasárnap (10:00-18:00)
Helye: Székesfehérvár, Máriavölgy út 54.

Programfüzet ”A” oldal  Programfüzet ”B” oldal

2013. március 15.

Kokárda

2013. március 15-én tartottuk az 1948-as szabadságharc ünnepét. Ünnepi beszédet mondott dr. Nagy Tibor János, a Pétervásárai Járási Hivatal vezetője. A műsorban fellépett falunk apraja-nagyja, a két és fél évestől a 76 évesig.

Erdőkövesden sokan megjelentek, akik szívükben érzik, fontos a nemzeti ünnepen való részvétel.

Koszorút helyeztünk el Orczy István emléktáblájánál, aki a szenttamási sáncokon adta életét a hazáért - egyben megemlékezve a szabadságharc valamennyi hőséről.

Megemlékezésünk zárásaként a hősökért és hazánkért szólalt meg a harang, és a szentmisén imádkoztunk együtt magyar hazánkért.

Köszönjük vendégeinknek, hogy megjelenésükkel megtisztelték közösségünket. Köszönet mindenkinek, aki munkájával hozzájárult ahhoz, hogy méltó módon ünnepeljük március 15-ét, a 48-as forradalom és szabadságharc évfordulóját.

Képek1  Képek2  Videó

Sakkverseny 2013

2013 januárjában megrendezésre került a Dulai Gusztáv Emlékverseny. Nagy örömünkre ebben az évben sok 14 éven aluli versenyző nevezett, így fiatal és felnőtt korosztályban is hirdettünk nyertest. Az ifjúsági kategória érmesei: 1. Kovács Richárd, 2. Miskolci Nemere, 3. Radics Erik. A felnőtt kategória érmesei: 1. Tódor Sándor, 2. Domány Mihály, 3. Vajda Albert. Minden nevezett jutalomban részesült. Gratulálunk a versenyzőknek, és sok sikert kívánunk a további versenyzésükhöz!

Képek

A doni hősökre emlékeztünk

Emlékezni gyűltünk össze egy hadseregre és annak hőseire. Azokra a hősökre, akik a legdrágábbat adták a hazáért: az életüket. 1943. január 12-én indult meg a doni áttörés, a II. világháborúnak a magyarok számára egyik legtöbb áldozatot követelő csatája. A Don-kanyar tragédiája nem csak az áldozatok, de sok-sok tízezer magyar család tragédiája is volt.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis honvédeinek díszőrségével a történelmi zászlók mellett a Hősök Emlékművénél koszorút helyezett el a Heves Megyei Kormányhivatal, Erdőkövesd Önkormányzata, a Nyugdíjasegyesület.

Emlékezzünk meg a katonákról és azok helytállásáról, a szeretett édesapáról, férjről, testvérről és jó barátról, mert

"Ezt a nemzetet
múltra építve menti meg
a nép, mely él s jövőt akar!
Mementó maradsz, D o n - k a n y a r."

Videó

Karácsonyi műsor 2012

Dicsőség Istennek, békesség az embereknek! Aki hisz Krisztusban, annak tele a szíve örömmel, reménységgel, van holnapja, tud imádkozni és szeretni: ez az igazi karácsony. Szívünket jászolnak előkészíteni soha nem késő, és akkor minden tettünket fel tudjuk ajánlani az Isten dicsőségére és az emberek javára. Erdőkövesd már évek óta ilyen lelkülettel ünnepli közösen a karácsonyt.

Képek  Videó