Erdőkövesdiek találkozója 2019.

Erdőkövesden 2019. augusztus 17. -18-án került megrendezésre az Erdőkövesdiek Találkozója. Az idén két napos rendezvény keretein belül az első napon a Mátrix zenekar szórakoztatta a közönséget, majd ezt követően Jegesi László és barátja nosztalgia dalokat adott elő. Azt est zárásaként a Dolly Plusssz koncerten több, mint 2000 fő volt jelen.

A második napon az erdőkövesdi római katolikus templomban Fehér Róbert plébános úr Erdőkövesdért mondott szentmisét. Ezt követően köszöntötték a település időseit, valamint polgármester asszony Erdőkövesdért díjat adott át azoknak, akik a település fejlődését munkájukkal, szakértelmükkel segítették, vagy segítik. Horváth László Országgyűlési képviselő úr kapta az Erdőkövesd díszpolgári címet.

A képviselő úr elmondta: „Engem az a nagy megtiszteltetés ért, hogy díszpolgárrá fogadott Erdőkövesd! Igyekszem ezt a címet tisztességgel és méltón viselni, mert ez egy megelőlegezett cím. Köszönet Gombás Dezsőné polgármester asszonynak a sok munkáért, szervezésért, azért a közösségépítésért, amit évek óta nagy elhivatottsággal végez Erdőkövesdért! Köszönöm az erdőkövesdiek vendégszeretetét és a megelőlegezett bizalmat!”

Ezután a hagyományőrzés került a középpontba. Fellépett az Erdőkövesdi Nefelejcs énekkar, az Ezüstvirág Nyugdíjas Klub Tarnaleleszről, az Egercsehi asszonykórus és a Bodonyi Kenderszer Néptáncegyüttes.

A hagyományőrző csoportok után a közönség Nemzeti műsort hallgathatott meg Szelle Szilárd és Svak Polly előadásában. Majd egy fergeteges pop zenei műsor vette kezdetét Polyák Rita és Szelle Szilárd előadásába.

Végül a szórakozás került a középpontban, a Pom- Pom Família – Mulass velünk című műsora szórakoztatta a közönséget, majd a Domaházi Hagyományőrző Egyesület műsora következett.

A rendezvény zárásaként zenés – táncos mulatság vette kezdetét a Buli Bt-vel.