Erdőkövesdért Közalapítvány

„Erdőkövesdért” Közalapítvány

Az „Erdőkövesdért” Közalapítvány 1999. évtől szolgálja a község fejlesztését, kulturális örökségének és természeti értékeinek megóvását, valamint a művelődési, sport és szabadidős programok megvalósulását.

Az alapítvány vagyonát kezelő kuratórium elnöke: Kecskésné Nagy Noémi.
A kuratórium tagjai: Bocsi Csabáné, Czenthe Huba, Pálfi Zoltán, Ipacsné Majoros Enikő.
Minden díjazás nélkül végzik munkájukat a falu közösségének érdekében.

A kuratórium az alapító okiratban meghatározott céloknak megfelelően nyújt támogatást a benyújtott kérelmek alapján.

  • Immáron hatodik éve támogatjuk a tizennégy év alatti erdőkövesdi gyermekek úszás tanfolyamon való részvételét. Fontos, hogy minél fiatalabb korban elkezdjük az egészséges életmód megszerettetését az ifjúsággal.
  • Nemzeti ünnepeink tiszteletére rendezett megemlékezések, kulturális műsorok lebonyolításához minden évben hozzájárultunk.
  • Az alapítvány segítségével sikerült visszaállítani a Büdös-kúti tó kirándulóhely eredeti állapotát, fejlesztéséhez és folyamatos karbantartásához is segítséget nyújtunk. A gyönyörű természeti környezetben lévő hely a falu lakosságának kikapcsolódásához, sportolásához nyújt kulturált, szép teret. Szívesen jár ide a falu apraja-nagyja, nemcsak pihenni, hanem az állagmegőrzésében is tevékenyen részt vesz.
  • A falunapok színvonalának emelését sztárvendégek meghívásával segítjük, amely évről évre nagy sikert arat a falu lakosságának körében.
  • A községünkben működő oktatási intézményekben folyó munka támogatását is fontosnak tartja az alapítvány. A helyi óvoda és iskola részére játékokat, készségfejlesztő eszközöket vásárolt, illetve támogatta a gyermekek színházlátogatását és kirándulásait. Szívmelengető a gyermekek örömét látni, amikor játszanak a fejlesztő játékokkal, vagy lélegzetvisszafojtva figyelnek egy bábelőadást.
  • A Nyugdíjas Egyesület és a Polgárőr Egyesület is részesült már támogatásban. Fontos, hogy a helyi civil szervezetek közös programokon vegyenek részt, összefogják a falu lakosságát.
  • A településünkön mindössze két műemléképület található, az egyik az 1700-as évek második felében épült barokk stílusú római katolikus templom, melynek felújítását, állagmegóvását szintén több alkalommal segítette az alapítvány.

Az alapítvány jelentős támogatást 2002-től kap folyamatosan, ugyanis három önkormányzati képviselő – Elek Gyuláné, Pálfi Zoltán és néhai Tar Zoltán – egyáltalán nem veszi (vette) fel tiszteletdíját az önkormányzattól, ezért annak teljes összegét, 6 millió 420 ezer forintot az alapítvány kapta meg. 2010. évtől Gombás Dezsőné, Zagyva Béláné és Telek Balázs teljes, Nagy Péter pedig fele tiszteletdíját ajánlotta fel az alapítványnak.

Az „Erdőkövesdért” Közalapítványhoz 2002-2009-ig 920 593 Ft érkezett a személyi jövedelemadó 1%-ának átadásából, amelyet ezúton is szeretnénk megköszönni minden tisztelt felajánlónak.


Kérjük, hogy személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával továbbra is támogassa Erdőkövesd közösségi céljait.

„Erdőkövesdért” Közalapítvány kuratóriuma
Adószám: 18580923-1-10
Számlaszám: 62800314-10007613
(Eger és Környéke Takarékszövetkezet)