Településünk képviselő testülete díszpolgári címet adományozott Szekeres Gizellának

Kedves Olvasó!

December 6-án szűk családi körben adományoztuk oda Szekeresné Gizellának Erdőkövesd díszpolgára címet, aki méltán megérdemli ezt a kitüntetést. Innen is kívánunk neki további sok boldogságot erőt egészséget családja és mindannyiunk körében.

Alább olvashatják a köszöntőt, melyet Erdőkövesd polgármestere mondott el és Bálintné Tar Mária alpolgármester asszony saját emlékeivel egészített ki. A kitüntetett egy ólomkristály vázát és emléklapot kapott egy szép csokor virággal együtt, a képviselők és családtagok társaságában.

Kedves Gizella !

Mi, a párommal „ csak” tizenkét éve ismerünk, de arra emlékszünk, hogy bármilyen rendezvény volt, te ott voltál, és segítettél ahol kellett, boldogan, önzetlenül. Mindannyian tudjuk, már gyermek korodban és fiatalasszonyként is szerettél énekelni, táncolni. 1977- ben Domány Katica anyukájával énekkarban énekeltél. Később, 1980 körül fiatalokat tanítottál táncolni, akikkel több helyen felléptetek falunapokon, egyéb rendezvényeken.

Nagyon szép ruhákat varrtál a fellépőknek, a palotás, a menyecske ruhák és vársz, is amire ékes bizonyíték a tájházi babák gyönyörű magyaros ruhái.
2006- bán megalakult a nyugdíjas klub, melynek tagja lettél, majd az ott szerveződő énekkarnak a vezetését, mi nem könnyű, de nagyon szép feladatát vállaltad magadra. Hosszú éveken át énekeltetek, felkéréseknek tettetek eleget, sok sok embernek, közösségnek szerezve ezzel örömöt, felüdülést.
Biztosan voltak keserű pillanatok is, de az idő, mint tudjuk begyógyítja a sebeket. Tudom amit végeztél önzetlenül ingyen, sőt sok esetben saját pénzed is bele téve csináltad, csak hogy örömet tudj szerezni embertársaidnak. Még így betegen is jöttél és ötletekkel segítetted a tájház berendezését.
Mi az Önkormányzat Képviselő Testülete, ezt a felbecsülhetetlen értékű munkádat szeretnénk megköszönni ezzel a megtisztelő címmel és szerény ajándékkal. Tudom, hogy mindez csekély ahhoz képest, amit településünkért tettél, de kérlek fogadd el és kívánjuk, hogy még nagyon sokáig legyél közöttünk és tapasztalatoddal, ötleteiddel segítsd munkánkat, hogy amit tettél tovább tudjuk vinni, és hozzá téve a mi eredményeinket, át tudjuk adni az utánunk jövőknek.


Még egyszer nagyon sok örömöt, boldogságot kívánunk neked családod és településünk körében a közelgő ünnepekre pedig áldott békés karácsonyt, és boldog új évet.

A fotókat Szántóné Mácsár Brigitta készítette